SIVUT

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kysymyspostauksen vastaukset & suru-uutisia

No niin, vihdoinkin jaksan vastailla kysymyspostauksen kysymyksiin!


Minkä ikäinen olet? :D Sori jos outo kysymys mutta en ole tainnut mistään lukea että kuinka vanha olet. Ei ole pakko vastata :)

-Juu, eipä ole missään tainnut lukea kun en eläinten kannalta kovin oleelliseksi katso sitä minkä ikäinen olen. :D
Olen 15, täytän pian 16. :)

Mikä on lempi hamsterilajisi, jos syyrialaisia ei lasketa? 

-Hmm, pistitpä pahan! Roborovski varmaankin, noiden pienten vipeltäjien touhuja ja järjettömiä tempauksia on hauska seurata, viimeksi tämänhetkiset tytöt Hertta ja Hilda päättivät kylpeä sosekupissa hiekkakupin sijaan. :'D

Onko sellaista hamsulajia, jote et ole kokeilluit, etkä aio/tahdokkaan kokeilla? 

-Ei ole, meillä on majaillut kaikkia hamsulajeja roborovskista syyrialaiseen. :) Eurooppalainen mikälie 'villihamsteri' kiehtoisi, niitä kuulemma jossakin päin pidetään lemmikkinäkin.

Haluutko ottaa hamsulastasi kuvia, siis ihan koko hamsulaa? (:

-Tämä on ollut projektina jo ties kuinka kauan! :D Hamsula on minun huoneessani, ja bokseja on ympäri isoa huonetta sikinsokin, sängylläkin on 2 terraa asukkaineen oikein mukavasti, sillä en sänkyä käytä kun nukun olohuoneen sohvalla, ei noiden mölyapinoiden kanssa nukkuminen onnistu :D 
Kunhan keksin taas jonkinlaisen järkevämmän järjestyksen tuonne, aion sen todellakin kuvata ja laittaa kuvia tännekin. :)

Minkä ikäinen olit kun otit ensimmäisen hamsterisi?
Minkä niminen, lajinen jne. se oli?

-Kun sain ensimmäisen hamsterini, olin 6. Se oli 6-vuotis-syntymäpäivälahja isältäni, enkä todellakaan ole ylpeä hänen lahjavalinnastaan. Ensinnäkään hamsteri ei ole pienten lasten lemmikki, ja toisekseen eläintä ei saa mielestäni esineellistä antamalla se lahjaksi.
Ensimmäinen hamsterini oli campbellipoika Vikke, karvainen kiltti hurmuri. :)

Olivatko hamsterit ensimmäisiä lemmikeitäsi?

-Ennen Vikkeä minulla oli lemmikkinä kaloja, mutta enpä niitä itse paljoa hoitanut, nimesin vaan ja päätin että tää on nyt mun. Meillä oli myös tarantella ja jotakin liskoja ja käärmeitä, mutta niistä en muista paljoakaan.

Milloin syntyi ensimmäinen poikueesi?

-Ensimmäinen kunnon poikueeni syntyi alkuvuodesta 2012 pitkällisen suunnittelun jälkeen. Tästä poikueesta kotona on cremenaaras Estelle ja hopsunaaras Myssy.

Olitko paniikissa siitä miten niitä hoidetaan?^^

-En itseasiassa. :D Olin lueskellut poikasten hoidosta jo lähemmäs vuoden, ja seuraillut muutaman tuttuni poikueiden kasvua, joten en pahemmin panikoinut, ja tunnistin sukupuoletkin oikein :D

Mikä näistä: Kiinankääpiöhamsteri , talvikko , campbellin kääpiöhamsteri , vai roborovski?

-Kiinankääpiöhamsu tai robo. Kiinarit ovat tosi kivoja ja rauhallisia söpöläisiä käsitellä, ja ainakaan itseäni ei ole koskaan moinen purrut. Robot taas ovat enemmän hölmöjä katselulemmikkejä, mutta niitäkin käsittelen päivittäin koska selällään oleva, ihmishamsterin näköinen robo on söpöintä maailmassa. :3

Montako häkkiä/terraariota/muuta asumusta sinulla on tällä hetkellä , ja ovatko kaikki käytössä?

-En muista laskeneeni, mutta dunia on 7, terroja 2 ja loput hamsut asuvat häkeissä ja modatuissa muovilaatikoissa (enimmäkseen kääpiöt). Vapaita asumuksia on tällä hetkellä 6 häkkiä, ne eivät ole vielä tänne saakka päässeetkään vaan käyn ne lähiaikoina hakemassa. Suunnitteilla olisi saada häkkeihin pienemmillä häkeillä yläkerrat. :)

Onko yhdelläkään nykyisistä tai entisistä hamstereistasi ollut sairauksia , jos on mitä?

-Jonkin aikaa sitten, viime kesänä, loishäädin hamsterit sillä epäilin eräällä syrkkipapalla loisia. Jo edesmennyt hamsuherra Oscar sairastui hyvästä hoidosta huolimatta ripuliin, joka veikin lähes 2-vuotiaan pojan nopeasti huonoon kuntoon ja näin lopetuksen armeliaimpana vaihtoehtona.

Pitkäkarvainen vai lyhytkarvainen syyrialainen?

-Pitkäkarvaiset ovat pikkuhiljaa alkaneet miellyttää silmää, kun ensimmäiset pitkikset sain hankittua. Kokemukseni mukaan pitkikset ovat vähän höpsöjä ja erittäin löysiä, ehkä siksikin olen niin tykästynyt niihin. 

Hauskin hetki hamstereidesi kanssa?

-Niitä on monia! Viimeisin oli, kun Syrkkityttö Estelle päätti syödä Grand Galassa tuomarinpöydällä numerolappunsa. :D
C Veera Kujansuu

Annatko hamstereillesi joululahjoja?

-Joskus ennemmin paketoin niille ties mitä hömpötyksiä, nykyään hamsut saavat jouluisin herkkuaterian kaikkina joulupäiviä, erilaisia vuoden mittaan leipomiani herkkukeksejä sekä tänä vuonna puiset järsittävät aktipointipallot, joita ostin 30 jotta jokaiselle riittää. :D

Söpöin hamsterisi?

-En osaa nimetä yhtä söpöintä, söpöjä nuo ovat kaikki. Hamsulan nuorimmainen, pk hopeablondiuros Mio on erityisen söötti otus.


Mistä idea hamstereiden ottamiseen lähti?

-Hmm... En kyllä kuollaksenikaan muista. :'D

Mikä on paras muistosi hamstereidesi kanssa?

-Nyt tuli paha... :D Ensimmäisen poikueen syntymä, hamsterien luottamuksen voittaminen, toki näyttelysaavutuksetkin, varsinkin lemmikkiluokassa, ja tietysti kaikki arjen pienet onnen hetket päivittäin. Koitan viettää jokaisen hamsterin kanssa välillä ns. laatuaikaa, höpöttelen ja silittelen ja jokaiseen onkin omanlainen suhde. Kultaisimmat hamsukaverit, Urho, Abrax ja Myssy, kuulevat paljon sellaista mitä kukaan muu ei, kulkevat välillä olkapäällä ja vapaana talossa perässäni ja saavat erikoisherkkuja.  ♡ 

Mistä olet oppinut kaikki tiedot hamstereista (esim. Mistä opit tuntemaan sairaudet)?

-Vaikka voisi kuvitella, että lukemalla oppii paljon, niin itseeni se ei ainakaan päde. Lukemalla ehkä tiedän jonkun asian teoriassa, mutta sitten tositilanteessa juttu on ihan erilainen.
Eli kokemukset opettavat, ja muilta kasvattajiltakin oppii kaikenlaista, mainittakoon vaikka Wonderland's Eve ja Alexandrian Saana.  

Asteikolla 1-10 , kuinka paljon ajattelet tietäväsi hamstereista? (1 on huonoin, 10 paras)

-En usko, että voin koskaan tietää hamstereista kaikkea, tai edes tarpeeksi, joten on vaikeaa pistää mitään numeroa. Näillä tiedoilla on pärjätty, ja kun on tullut ongelma vastaan, on sen jälkeen taas tiedetty enemmän. Jokainen hamsukin on erilainen, ja jokainen niistä opettaa jotain uutta, vieläkin.

Mitä pähkinöitä olet antanut hamstereillesi?

-Oikeastaan varmaan kaikkea mitä olen ikinä kaupoissa nähnytkään. Olen pähkinä
friikki, ja ajattelen että pähkinät ovat hamsuille niinkuin suklaa minulle, eli elämänehto. :'D Aina, kun kaupassa näkyy erityisen muhkeita tai erikoisia pähkinöitä, raavin rahat vaikka selkänahasta jotta saan hamsuille uutta herkkua. :D
Mitä ruoka-ainetta syötät eniten hamstereillesi? (esim. porkkanaa)

-Syötän hamstereille niin paljon kaikkea, ettei taida olla ruoka-ainetta, jota ne saisivat ylivoimaisesti eniten. Se ei ole ainakaan parsa, sillä hamsuni ovat siitä ihmeellisiä, etteivät tykkää parsasta muuten kuin soseessa. Porkkanasta tykätään paljon, ja sitä annan usein muiden ruokien ohessa, terveellistä kovaa nakerrettavaa. Soseisiinkin upotan usein porkkanaa, mutta niin upotan persiljaa, omenaa, seesaminsiemeniä, pellavarouhetta sun muutakin.

Mikä on erikoisin ruoka-aine jota olet antanut hamstereillesi?

-Noh, en tiedä onko tämä erikoinen, sillä itse en sitä niinkään oudoksi ajattele: kotilot. Kyllä, hamsut herkuttelevat  kesällä pienillä lehtokotiloilla, joita meillä on piha piukassa. Jos oikein olen laskenut, noin 2300 kotiloa on nytkin pussissa pakkasessa, joten hamsut saavat jouluherkkujakin. Kasvatan akaattikotiloita, joten myös niiden pakastettuja munia annan hamsuille, ja ne tykkäävät kovin. Luonnonmukaista ruokaa ilman säilöntäaineita tai mitään käsittelyä, kyllä näkee että hamsteri on onnessaan. :3

Teetkö ruokasekoitukset itse , vai ostatko ne valmiina?

-Teen ruokasekoitukset itse, kääpiöillä, syrkeillä ja lihotuskuurisyrkeillä (tiineet, kasvavat, vanhat) on omat seokset. Välillä ostan jotakin kaupan seosta tuonne sekaan, sillä se tuoksuu vaan niin hyvältä! :D

Miten totutat (totutit) hamsterisi syliin , ja kauanko siinä meni ?

-Käsittelen poikasia joka päivä aina pariviikkoisesta asti, joten ns. syliintotutusvaihetta ei ole, kun hamsut tottuvat vauvasta asti siihen että niitä käsitellään. Meillä onkin kunnon lötköjä, hirmuisen kilttejä mussukoita. :3 Ei-omat kasvatit, hamsulaan juuri tulleet, ovat mielestäni aina kamalan villejä, kun olen tottunut että hamsteri kiipeää suoraan kädelle ja nuolee sormet puhtaiksi kun käden laittaa häkkiin. Nekin kuitenkin kesyyntyvät kivoiksi, kun käsittelen pari kertaa päivässä, hellästi mutta määrätietoisesti. :)

Montako poikuetta sinulla on ollut ?

-Tähän mennessä 5 poikuetta, kuudennen emä synnyttää toivon mukaan juuri parhaillaan. :)

Yleensä ensimmäistä hamsteria pidetään huonommissa oloissa kuin seuraavia , koska ei vielä tiedetä paljoa hamstereista.Kävikö sinullekin näin , ja jos kävi , miten ensimmäisten ja nykyisten hamstereidesi elinolot eroavat toisistaan ?

-Tsiisus, näinkö on o__o Ensimmäinen ns. oma hamsterini Viken jälkeen eli kyllä sen päiväisiä luksusaikoja että oksat pois, oli kaikki mahdolliset virikkeet ja erikoisherkkupöperöt viimeisimpien suositusten mukaan, ei maitoa tai sokeria, ei teollisia herkkuja ja paljon käsittelyä, siis oikeastaan juuri niinkuin on nykyäänkin. Tuo hamsu olikin sijoitusta vaille lemmikkivalio. :)

Kampaatko/harjaatko hamstereidesi turkkia?

-Pitkäkarvaisten turkkia harjailen silloin tällöin huvikseni, ne eivät takkuunnu joten ei tarvitse päivittäin puunata. Lyhkisten turkit harjaan kerran viikossa, ihan siksi että meillä hamsut nauttivat siitä. :3

Mikä hamstereistasi on ollut kaikista mieleenpainuvin?

-Hmm... Ehkäpä jo edesmennyt hamsurouva Irma, joka tuli meille entisen omistajan 'kyllästyttyä', tai Urho, hamsulan lellipoika. Tai ehkä Abrax, musta kultapoika joka oli tullessaan kovin tuhma, puri kaikkea ja kaikkia, pomppi ja huusi, mutta on nykyään enkeli -musta vain.  

Ja oletko käynyt näyttelyissä , ja jos olet missä?

-Tokihan mä oon näyttelyissä käynyt, en edes enää muista missä kaikissa. :'D Noh, PiNan näyttelyissä tampereella käydään hakemassa puuttuvia pet-sijoituksia, SHY:n näyttelyissä käydään myös mutta enemmänkin hamsuihmisten näkemisen ja hamsujen vaihdon merkeissä.

 Tänään lähti sateenkaarisillalle aivan liian nuori Valto -poika, rakas kuin mikä.
Vielä me tavataan.  



1 kommentti:

Turha ulina osoitteeseen Улица Ленина 5 as3, Siperia.