tiistai 8. lokakuuta 2013

Kotilojutut: tänne vai omaan blogiinsa?

Moni on kysynyt, ovatko Hekla ja Heike ensimmäiset kotiloni. Eivät ole, kotiloita on tässä talossa ollut jo lähemmäs kymmenen vuotta. Ensimmäiset omat lemmikkini, akaattikotilot Annin ja Onnin, sain muistaakseni mennessäni ekaluokalle. Nyt olen 16 -vuotias ammattikoululainen, joten kutosen matikallakin laskettuna tuosta olisi kymmenisen vuotta.
Olen kasvattanut akaattikotiloita kuutisen vuotta. Hamstereiden tullessa taloon kotilomäärä väheni, mutta koko ajan on joku ollut limailemassa. Ei noita ilman vain osaa elää! :D

Kotilokasvatuksen paluu on saanut lisää tuulta purjeisiin! Heike -rodazille saapuu viikon päästä kaveriksi kaksi vähän vanhempaa rodazia, joista myöhemmin tulee pikkuliman kasvettua sen kämppiksiä ja toisesta jalostuskaveri. Hekla -jadelle on vielä jadekaveri etsinnässä, mutta kiirehän tuolla ei ole kun pikkuinen on vasta parisenttinen (vaikka noin senttiseen Heikeen verrattuna näyttääkin hirmu suurelle!).

Samalla kun haen Heiken rodazikaverit, haen myös kaksi Fulica-tenavaa, Tiara ja Zelda. Nämä saavat kasvaa rauhassa keskenään kääpiökoon hamsuboksissa, kunnes pääsevät tulevien kavereidensa luokse.
Perjantaina pitäisi saapua postissa muutama muukin jalostuskelpoinen aivan pieni fulica, jotka saavat nekin kasvaa parisenttisiksi rauhassa keskenään.

Myöhemmin tulen yhdistämään Tiaralle ja Zeldalle tuosta toisesta "kotilosatsista" kivat asuinkumppanit, jolloin saavat munia munia ihan poikasiksi saakka. Heike muuttaa kasvettuaan toisen isomman rodazin luokse, Hekla -jade toisen rodazin luokse ja loput fulicat saavat munailla hamsuille herkkumunia.

Kunhan sopiva löytyy, hankin Heklalle jadekaverin jotta saadaan myös pieniä jademuksuja.
Toivon mukaan ensimmäiset Farfallan -kotilolapset näkevät päivänvalon jo ensivuoden alussa! 
Kuvia kotiloista on pyydetty, mutta eipä tuollaisesta pikkiriikkisestä ole vielä oikein valokuvamalliksi. Kunhan lisää kotiloita kotiutuu, lupaan kuvata pikkuisia ja asumuksia, mitä ikinä keksinkin.

Hekla ja päivän kesäkurpitsa-omenalounas!
P.S. Mielipiteitä: teenkö kotiloille oman blogin johon päivittelen kuulumiset vai kiinnostaako teitä lukea hamsulan lisäksi myös kotiloiden arjesta?


4 kommenttia:

 1. Mä oon sitä mieltä, että kotilojutut tänne. Ihan omasta kokemuksesta voin sanoa, että kahden blogin pyörittäminen ei ole kivaa hommaa. Voit tehdä sitten superpitkiä postauksia tänne, johon lisäät koko väen kuulumiset. :) Terkkuja Felicialta ja Isadoralta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, melkein alan itsekin kallistua tähän että kaikki elukkajutut samaan blogiin :P
   Pääsempähän postailemaan tänne useammin kun on marsu- kani- hamsu- kissa- poni- ja kotilojutut!

   Poista
 2. En ole koskaan ollut mikään kotilo tmv. fani, mutta tuo sun Hekla on kyllä kaunis :3 Kotilo jutut tänne vaan samaan syssyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, kiitos! :3 Hekla on kyllä hirmu nätti, innolla odotan millainen kaunistus siitä tulee isona D:

   Poista

Turha ulina osoitteeseen Улица Ленина 5 as3, Siperia.