maanantai 20. helmikuuta 2012

Ruokapostaus!

juuh, ajattelin nyt väsätä tänne tällaisen ruokajutun, mitä meidän hamsterit syövät.

Eli meidän hamsulan asukit syö perusruokana itsetehtyä siemenseosta, jossa on omena oscaria, luomumysliä, pellettejä, kuivahedelmiä, pähkinöitä ym, lähes jokaisella on erilainen seos. (kasvavalla tuhti, lihavalla kevyt, jos turkki on kuiva, runsaspähkinäinen/satunnaisesti öljytetty)
Lisäksi ne syövät päivittäin TUORERUOKAA, esim parsakaalia, porkkanaa, kurkkua, tomaattia, paprikaa (keltainen maistuu parhaiten, punainen sotkee), omenaa, joskus marjoja, tosi monipuolisesti kaikkea.

Pari kertaa viikossa luomuPUUROJA ja itsetehtyjä MÖSSÖJÄ, luomuja nekin suurimmaksi osaksi, puuropohjaisia, soijarouhejuttuja, pelkkiä kasvissoseita yms, mitä milloinkin innostun kokkaamaan. kaupan pilttiruokia ei ole kuin satunnaisesti kerkkuna hedelmäsoseita, muut teen itse.

Kissannappuloita, lihaa, kuivalihaa, kananmunaa, soijaa tai kalaa kerran viikossa LIHANA. Jos on soijaa, sitä saattaa olla parinakin päivänä.

KALKINLÄHTEEKSI lisään usein ruokiin seesaminsiemeniä tai raastettua seepiansuomua, hamsut eivät syö meillä maitotuotteita ollenkaan koska se ei ole niille luonnollista.

Joka päivä on montaa laatua kasviksia, mössöpäivinä myös jokin tuorepala.
Hamsujen asumuksissa on myös aina tuoretta hyvälaatuista heinää. Kaikki eivät sitä syö, mutta jotkut, esim Irma ja urho, syövät. Kissathan syövät ruohoa jotta suolisto toimii paremmin, kaipa hamsutkin tällätavoin huolehtivat suolistostaan :) Heinäkasassa on kiva möyriä, ja meillä heinää ostetaan muutenkin kun neiti Nuppu Vieno Pöyhönen, marsumummoni, syö sitä myös, joskus kissatkin ovat hyökänneet tuoreen heinäpussin kimppuun... :`D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Turha ulina osoitteeseen Улица Ленина 5 as3, Siperia.